Internet spaarrekening

C shutterstock_66473893.jpg
 • Sparen tegen een aantrekkelijke rente
 • Geen minimum inleg
 • Online de rekening beheren
 • Mogelijkheid om spaardeposito’s te openen

De Internet spaarrekening van a.s.r. biedt veel vrijheid. Zo bepaal je zelf hoeveel geld je inlegt en wanneer je het weer opneemt.  Een rekening openen is zo gedaan en bovendien is de rente erg aantrekkelijk. 

Direct een Internet spaarrekening openen? Klik hier!

De Internet spaarrekening is makkelijk (kosteloos) te openen en te beheren. Na het openen van de rekening ontvang je een persoonlijke inlogcode voor je eigen beveiligde omgeving op Mijn ASR Bank. Je krijgt geen papieren afschriften. Op Mijn ASR Bank vindt je alle belangrijke gegevens. Je bekijkt op elk gewenst moment:

 • het actuele saldo
 • je contractgegevens
 • bij- en afschrijvingen op de rekening
 • de geldende rentetarieven

Sparen
Geld sparen doe je eenvoudig door geld van je betaalrekening over te boeken naar de Internet spaarrekening. Hier is geen maximum bedrag aan verbonden.

Je maakt het gewenste bedrag over naar de IBAN: NL28 ABNA 0414 5174 31 op naam van ASR Bank NV onder vermelding van je deelnemersnummer bij omschrijving/mededeling.

Opnemen spaargeld
Wil je geld opnemen van je Internet spaarrekening? Dan kun je een bedrag overboeken naar je tegenrekening.

Je logt in op Mijn ASR Bank en maakt het gewenste bedrag over naar je tegenrekening.

Vaste of variabele rente
De Internet spaarrekening kent een variabele rente. Dit betekent dat de rente op ieder moment naar boven of naar beneden kan worden aangepast. Je ontvangt per e-mail bericht van rentewijzigingen.
De rente die over het saldo wordt opgebouwd, wordt steeds per 1 januari van het volgende jaar aan het saldo toegevoegd.
Het spaardeposito kent een vaste rente per inleg. Je kunt kiezen uit een rentevaste periode van 1 t/m 10 jaar. De rente wordt elk jaar op je spaardeposito bijgeschreven.

Bekijk de actuele spaarrentevergoeding op de Internet spaarrekening.

Voorwaarden
In de voorwaarden van de Internet spaarrekening vind je uitgebreide informatie. Je vindt ze onder onze downloads. Je kunt ook voor meer informatie contact met ons opnemen. 

Heb je tijdelijk je spaargeld niet nodig? Dan kun je op Mijn ASR Bank een spaardeposito openen. Daarmee heb je een vaste rente gedurende een afgesproken periode.

Inleg
Je kunt je inleg op het spaardeposito vastzetten tegen een vaste rente voor een door jou gekozen periode. Dit doe je eenvoudig van Internet spaarrekening in Mijn ASR Bank.

Rente
Ieder jaar wordt de rente op je deposito bijgeschreven. Over de bijgeschreven rente ontvang je dus dezelfde rente als op je inleg op het deposito.

Einde rentevaste periode
Na afloop van de rentevaste periode wordt het saldo met de bijgeschreven rente van je spaardeposito overgeboekt naar je Internet spaarrekening. Je saldo is dan vrij opneembaar. 

Minimale inleg en bijstorten
Voor het spaardeposito geldt een minimale inleg van € 1.000. Bijstorten op een spaardeposito is niet mogelijk. Als je opnieuw wilt inleggen, dan open je gewoon nog een spaardeposito. Je kunt er zoveel openen als je zelf wilt. Je kunt dus ook spaardeposito’s openen met verschillende termijnen. 

Internet spaarrekening

 • De Internet spaarrekening kent geen minimale inleg
 • Voor het openen van de spaarrekening worden geen kosten in rekening gebracht
 • Geld opnemen en storten is kosteloos

Spaardeposito

 • De minimale inleg in een spaardeposito is € 1.000
 • Voor het voortijdig opnemen van het saldo op je spaardeposito worden kosten in rekening gebracht
 • Na afloop van de rentevast periode is het saldo weer kosteloos op te nemen vanaf de Internet spaarrekening