Uitgestelde Garantie Lijfrente

C shutterstock_85848037.jpg
  • Gegarandeerde aanvulling op je inkomen of pensioen
  • Zo heb je meer tijd om extra vermogen op te bouwen
  • Mogelijk om meerdere lijfrentepolissen op een later tijdstip tegelijk af te laten lopen
  • Dit gecombineerde kapitaal kun je in één uitkerende lijfrente onderbrengen

Je opgebouwde lijfrentekapitaal komt vrij, maar je hebt nog geen inkomensaanvulling nodig of het is fiscaal gezien niet toegestaan om het (geheel) uit te laten keren? Met de Uitgestelde Garantie Lijfrente kun je de pensioenaanvulling gegarandeerd door laten groeien naar een moment dat jou het beste uitkomt.

Met de Uitgestelde Garantie Lijfrente stel je de uitkering van je lijfrente uit. Je stort je kapitaal als koopsom in de Uitgestelde Garantie Lijfrente. Je blijft verzekerd van een gegarandeerd bedrag dat op een later tijdstip gebruikt kan worden als inkomens- of pensioenaanvulling, je stelt alleen het moment van uitkeren uit. Je bepaalt zelf het moment waarop je uitbetaald wilt worden (wel volgens de fiscale wetgeving).  De eindwaarde is afhankelijk van het ingebrachte lijfrentekapitaal, de looptijd, de rentestand op het moment van aflsuiten en de gekozen overlijdensrisico.

Meerdere polissen: één einddatum
Heb je meerdere lijfrenteverzekeringen afgesloten? Met de Uitgestelde Garantie Lijfrente kun je ze tegelijkertijd laten aflopen. Vervolgens sluit je met het gecombineerde kapitaal een uitkerende lijfrente af. Zo voeg je het vermogen samen en ben je verzekerd van een periodieke uitkering.

Overlijdensrisico
Wanneer je overlijdt betalen wij je nabestaande(n) minimaal het door jou ingelegde kapitaal uit. Je hoeft hiervoor dus geen aanvullende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten..  De waarde moet door je nabestaande(n) worden gebruikt voor het afsluiten van een nabestaandenlijfrente die periodiek uitkeert.  

Voorwaarden
In de voorwaarden van Uitgestelde Garantie Lijfrente vind je uitgebreide informatie. Je vindt ze onder onze downloads. Je kunt ook voor meer informatie contact met ons opnemen. 

Je kunt je lijfrente schenken.

De lijfrente schenken
Heb je het opgebouwde lijfrentekapitaal zelf niet nodig? Dan kun je, als je polis een oud regimepolis is, de lijfrente schenken aan je kind of je kleinkind. Deze optie is wel gebonden aan een aantal fiscale voorwaarden. Je polis valt onder het oude regime als:

  • Je vóór 1 januari 1992 een koopsom gestort hebt in je lijfrenteverzekering
  • Je vóór 16 oktober 1990 een premiebetalende lijfrenteverzekering hebt gesloten 

Er zijn dan twee mogelijkheden om te schenken:

  • Je wijst je kind of kleinkind aan als begunstigde van je lijfrenteverzekering. Deze betaalt wel inkomstenbelasting over dit bedrag, maar geen schenkingsrecht
  • Benoem je kind of kleinkind als begunstigde voordat de lijfrenteverzekering afloopt. Je kind of kleinkind is wel schenkingsrecht verschuldigd, maar kan met het afsluiten van een uitkerende lijfrente wachten tot het moment waarop dat het beste uitkomt