Direct Ingaande Lijfrente

C shutterstock_175675949.jpg
  • Gegarandeerde aanvulling op je (pensioen) inkomen
  • Een vaste periodieke uitkering
  • De uitkering kan overgaan op je partner
  • Bepaal zelf de periode van uitbetaling
  • Keuze tussen een tijdelijke en levenslange uitkering

Een goede manier om je (pensioen) inkomen aan te vullen is met een Direct Ingaande Lijfrente. Hiermee ben je verzekerd van een vaste periodieke uitkering. Dat geeft extra zekerheid en meer financiële ruimte. 

De Direct Ingaande Lijfrente zorgt voor een vaste aanvulling van het inkomen of pensioen. Dit product keert periodiek uit.
Als inleg voor je Direct Ingaande Lijfrente gebruik je de waarde die je hebt opgebouwd in je lijfrentepolis. Bij de ingangsdatum van je lijfrente stel je de hoogte van je uitkering vast. Dit bruto bedrag blijf je vervolgens periodiek ontvangen.
De hoogte van de uitkeringen is onder meer afhankelijk van je leeftijd, de looptijd van het lijfrente product, de ingebrachte waarde(n) en van je keuze om de lijfrente op één leven of op twee levens af te sluiten.

Voorwaarden
In de voorwaarden van Direct Ingaande Lijfrente vind je uitgebreide informatie. Je vindt ze onder onze downloads. Je kunt ook voor meer informatie contact met ons opnemen. 

Je kunt de lijfrente overdragen bij overlijden. In een aantal gevallen is schenken ook mogelijk.

De lijfrente overdragen bij overl​ijden 
Heb je de Direct Ingaande Lijfrente afgesloten op één leven? Dan stopt je uitkering bij overlijden. Wil je graag dat het opgebouwde kapitaal wordt uitgekeerd aan je nabestaande(n)? Dan kun je twee dingen doen:

  • Sluit de lijfrente af op twee levens. Je uitkering gaat dan over op de tweede verzekerde, bijvoorbeeld je partner.
  • Sluit eventueel een Contraverzekering af. Deze overlijdensrisicoverzekering keert uit als je allebei voor de einddatum van de lijfrenteverzekering overlijdt. De overgebleven waarde wordt dan als  overlijdensrisicoverzekering ineen keer uitgekeerd aan de nabestaanden.

De lijfrente s​chenken 
Heb je het opgebouwde lijfrentekapitaal zelf niet nodig? Dan kun je, als je polis een oud regimepolis is, de lijfrente schenken aan je kind of je kleinkind. Deze optie is wel gebonden aan een aantal fiscale voorwaarden. Je polis valt onder het oude regime als:

  • Je vóór 1 januari 1992 een koopsom gestort hebt in je lijfrenteverzekering
  • Je vóór 16 oktober 1990 een premiebetalende lijfrenteverzekering hebt gesloten