Spaarhypotheek

C shutterstock_146162657.jpg
 • Een Spaarhypotheek is een combinatie van lenen, sparen en verzekeren
 • Je leent geld voor de aankoop van een huis en betaalt hierover rente
 • Je betaalt maandelijks een vaste premie voor je Spaarverzekering. Die wordt gebruikt om spaarvermogen op te bouwen en je Overlijdensrisicoverzekering te betalen. Het spaarvermogen dat je opbouwt is alleen bedoeld voor de aflossing van de hypotheek . De Overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden voor het einde van de looptijd van de hypotheek
 • Bij een Spaarhypotheek zijn de spaarrente en de hypotheekrente gekoppeld. Het rentepercentage dat je over de spaarpremie vergoed krijgt, is gelijk aan de hypotheekrente
 • Je kunt eventueel profiteren van de hypotheekrenteaftrek

Een ASR Spaarhypotheek geeft je de garantie dat je met het opgebouwde spaarvermogen je hypotheek aan het einde van de looptijd in één keer (gedeeltelijk) kunt aflossen.

Sluit je een nieuwe hypotheek na 1 januari 2013? Dan heb je alleen de mogelijkheid tot hypotheekrenteaftrek als je kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had je op 31 december 2012 al een spaarhypotheek? Dan behoud je de hypotheekrenteaftrek.

De Spaarhypotheek is een hypotheek met een aflossingsverzekering. Je betaalt voor de verzekering een premie. Die is opgebouwd uit een spaarpremie en een risicopremie. Met de spaarpremie bouw je het bedrag op waarmee je je hypotheek aflost. Met de risicopremie ben je verzekerd van een uitkering bij overlijden.

Nationale Hypothe​ek Garantie (NHG)
Benieuwd of je in aanmerking komt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? NHG is een stichting die er naar streeft dat zoveel mogelijk mensen een woningfinanciering kunnen krijgen voor aankoop en/of kwaliteitsverbetering op een voordelige, veilige en verantwoorde wijze.

Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen, de waarde van het huis dat je wilt kopen en de hypotheekvorm die je kiest. Wij kunnen de maandlasten van de Annuïteitenhypotheek voor je berekenen of je adviseren over welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Kosten Spaarhypotheek
Wat betaal je voor een ASR Spaarhypotheek?

 • Maandelijkse rentevergoeding voor de hypotheek
 • Maandelijkse spaarverzekeringspremie (inclusief de premie voor de Overlijdensrisicoverzekering)
 • Advieskosten voor onze hypotheekadviseur

Kosten Spaarverzekering
Wat zijn de kosten van de ASR Spaarverzekering?

 • Poliskosten van € 19,00 per maand, onderdeel van de premie
 • Wijzigingskosten polis: deze bedragen € 60 per wijzigingsverzoek
 • Wijzigingskosten aflosvorm: deze bedragen maximaal € 200 per wijzigingsverzoek 

Hypotheekrente
a.s.r. biedt meerdere soorten hypotheekrente. Bekijk het overzicht met de actuele hypotheekrentetarieven. Samen kunnen we bepalen welke hypotheekrente het beste bij je past.

Neem voor advies of meer informatie contact met ons op!