Aflossingsvrije hypotheek

C shutterstock_142445545.jpg
 • De maandelijks te betalen hypotheekrente wordt berekend over de hoofdsom van de hypotheek. Omdat je eigenlijk niets aflost, is het maandelijks te betalen hypotheekrentebedrag gelijk. Dit bedrag kan wijzigen als na een rentevastperiode het rentepercentage van de hypotheek verandert
 • Met een Aflossingsvrije hypotheek los je de schuld niet af en zijn de maandelijkse lasten het laagst. De kans bestaat dat je aan het einde van de looptijd met een restschuld blijft zitten

Bij de ASR Aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd niets af. Je hypotheekschuld blijft gelijk. Hierdoor profiteer je van lage maandlasten en maximaal fiscaal voordeel. Sinds 1 januari 2013 krijg je alleen hypotheekrenteaftrek als je je hypotheek in de looptijd volledig en tenminste annuïtair of lineair aflost. Wanneer je de hypotheek beëindigt of de woning verkoopt, moet je de lening in één keer aflossen.

Bij de Aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente over het geleende bedrag. Je lost tijdens de looptijd niets af. Daardoor profiteer je van maximaal fiscaal voordeel. Sinds 1 januari 2013 krijg je alleen hypotheekrenteaftrek als je je hypotheek in de looptijd volledig en tenminste annuïtair of lineair aflost. Aflossing moet plaatsvinden aan het einde van de looptijd uit eigen middelen. Dit kan bijvoorbeeld uit de eventuele verkoopopbrengst van je woning. Het risico bestaat dat je met een restschuld blijft zitten.

Nationale Hypothe​ek Garantie (NHG)
Benieuwd of je in aanmerking komt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? NHG is een stichting die er naar streeft dat zoveel mogelijk mensen een woningfinanciering kunnen krijgen voor aankoop en/of kwaliteitsverbetering op een voordelige, veilige en verantwoorde wijze.

Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen, de waarde van het huis dat je wilt kopen en de hypotheekvorm die je kiest. Wij kunnen de maandlasten van de Annuïteitenhypotheek voor je berekenen of je adviseren over welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Kosten Aflossingsvrije hypotheek
Wat betaal je voor een ASR Aflossingsvrije hypotheek?

 • Maandelijks vast bedrag aan hypotheekrente voor de hypotheek
 • Als de hypotheekrente wijzigt, bijvoorbeeld bij een variabele rente of aan het einde van een rentevastperiode, verandert ook het maandelijkse te betalen bedrag
 • Advieskosten voor onze hypotheekadviseur
 • Premie voor de overlijdensrisicoverzekering als je die afsluit
 • Wijzigingskosten hypotheek: deze bedragen maximaal € 225 per wijzigingsverzoek

Kosten Overlijdensrisicoverzekering
Je kiest voor een gelijkblijvende risicopremie of een periodieke, jaarlijks vastgestelde, risicopremie. De hoogte van je premie hangt onder andere af van:

 • Leeftijd van de verzekerde(n)
 • Geslacht van de verzekerde(n)
 • Roken/niet roken van de verzekerde(n)
 • Gewenste uitkering bij overlijden voor de einddatum
 • Gewenste looptijd van de verzekering

Hypotheekrente
a.s.r. biedt meerdere soorten hypotheekrente. Bekijk het overzicht met de actuele hypotheekrentetarieven. Samen kunnen we bepalen welke hypotheekrente het beste bij je past.

Neem voor advies of meer informatie contact met ons op!