MKB

Ben je werkgever? Ook voor zakelijke verzekeringen kun je bij ons terecht. Wij kennen als geen ander de risico's die op je pad komen. Ondernemen zit namelijk in je bloed. Stilstaan bij risico’s die je als ondernemer loopt, doe je liever niet. Toch is dit belangrijk. Laat ons je helpen.

Schadeverzekeringen

Als ondernemer steek je je nek uit. Durf je keuzes aan te gaan die niemand anders maakt. Je denkt niet in risico's, maar in kansen. Maar vermijd je ook de risico's als het aankomt op je aansprakelijkheid? Bijvoorbeeld wanneer er iemand anders door jou onderneming of werkzaamheden schade oploopt? En hoe zit het met je bezittingen - zoals je bedrijfspand of ander onroerend goed. Kun je de financiële risico's dragen als je pand of inventaris in vlammen opgaat of heb je vooraf liever zekerheid dat je altijd terug kunt vallen op je verzekering.

Arbeidsongeschiktheid

Je medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal binnen je bedrijf. Ziekte van werknemers heeft niet alleen gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden maar ook financieel. Gedurende de eerste 2 jaar van de ziekte is er een loondoorbetalingsverplichting. De kans op langdurige ziekte is misschien klein maar de impact kan groot zijn. Als werkgever betaal je ook mee aan de financiering van de WGA (een onderdeel van de WIA) en de Ziektewet. Je bent hiervoor publiek verzekerd via UWV. Het is misschien financieel voordeliger om dit risico zelf te dragen.

Inkomen

Zieke werknemers die na 2 jaar een wettelijke uitkering ontvangen vanuit de WIA worden geconfronteerd met een inkomensterugval. Als werkgever heb je de mogelijkheid om een aanvulling te verzekeren. De inkomensterugval wordt hierdoor minder groot. Voor veel werknemers is dit naast pensioen een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Pensioenen

Om goed gekwalificeerde medewerkers aan te trekken en aan je te binden, is de aanwezigheid van een pensioenregeling een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Pensioen is niet alleen inkomen voor later maar ook inkomen voor de nabestaanden bij eerder overlijden. Ben je Directeur Grootaandeelhouder (DGA) dan heb je wellicht dezelfde behoefte.